dinsdag 3 juni 2014

De raarste beautygewoontes?!


Iedereen wilt er altijd op z'n best uitzien en daar doen we dan ook moeite voor.
Maar iedereen doet dat op zijn eigen manier, de een door de sport, de ander door make-up etc.  Maar in sommige landen en culturen houden ze er soms wel vreemde beauty gewoontes op na.

Slangengif:
Dit word gebruikt voor een anti-rimpel beautybehandeling.
Het gaat om slangengif dat uit de Temple Viper slang uit Brazilie komt.
Het slangengif verlamt de gezichtspieren en heeft hetzelfde effect als botox. Het gif wordt op de huid gesmeerd en het wordt tegenwoordig in veel anti-rimpel producten vermengd.
Sterren zoals Victoria Beckham en Kate Moss zijn grote fan.

Pleister op je neus:
In vele landen wil je toch niet laten merken dat je een cosmetische ingreep ondergaan hebt.
In Iran wel! Ondanks het conservatieve imago van het land, is Iran de plek waar de meeste neuscorrecties worden ondergaan. (wie had dat gedacht?!) Omdat de vrouwen hun lichaam en haar moeten bedekken ligt er veel nadruk op het gezicht. Als een vrouw een neuscorrectie heeft ondergaan is ze daar trots op. De ingreep is prijzig en de pleister wordt dan ook gezien als een statussymbool.  Iraanse vrouwen laten de pleister soms wel twee jaar zitten.

Littekens maken de vrouw aantrekkelijk:
Bij de Karo-stam in Ethiopië zijn ze trots op hun littekens. Jonge meisjes laten zich vanaf hun jeugd snijden in de buik, waardoor er littekens ontstaan. Deze littekens zijn een teken van schoonheid. Hiermee trekken ze mannen aan. Als een Karo-meisje haar laatste litteken heeft laten zetten, is ze klaar om te trouwen en kinderen te krijgen.

Dik zijn is sexy:
Bij ons in het Westen staat slank zijn als schoonheidsideaal op nummer 1. In Mauritanie , een West-Afrikaans land is dat compleet tegenovergesteld. Vrouwen moeten daar dik zijn om in aanmerking te komen voor een man. Meisjes worden sinds hun 6e jaar volgestopt met eten.
Ze gaan ook daar ver om het schoonheidsideaal te bereiken: ze gebruiken illegale verdikkingsmiddelen die eigenlijk voor dieren bedoeld zijn. Ik bedoel maar?

Blauwe lippen:
De Maori-stam in Nieuw Zeeland heeft de voorkeur voor andere kleur lippen, daar tatoeëren ze de lippen van de vrouw blauw! Een vrouw met volle , blauwe lippen word beschouwd als gewild en aantrekkelijk.
Nou geef mij, dan toch maar rood of roze!

Sperma van stieren
In het Verenigd Koninkrijk gebruiken ze sperma van stieren, om het haar zacht , glanzend en gezond te maken. Het sperma is de ultieme bron van proteïnes en die zorgen voor mooie lokken.

Operatie voor hoge hakken:
Wie mooi wilt zijn, moet pijn lijden. Zeggen vrouwen vaak, A. Sadrieh een bewegingsdeskundige was het daar niet mee eens en  heeft een voetoperatie bedacht waarbij het makkelijk is om op hakken te lopen. De operatie wordt maar op een plek uitgevoerd en dat is in Beverly Hills. De kosten zijn hoog en de wachtrijen zijn lang.

Uitwerpselen van nachtegalen:
In sommige landen, zoals in Japan, is het bleken van de huid populair. Guanine is een ingrediënt dat in verschillende make-up producten wordt gebruikt. De meeste mensen weten alleen niet dat dit enzyme de uitwerpselen van de nachtegalen komt. Vooral bij Geisha’s en Kabuki-acteurs is het erg populair. Maar ook in het Westen worden de uitwerpselen gebruikt tijdens dure beautybehandelingen.

Wat vind jij de raarste beauty gewoonte? 




Viabologna!
voor al u bont en leder producten.
www.viabologna.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten